4 pers.
Ingredienser
500 g hakket oksekød
1 pakke bacon i skiver, skåret i mindre stykker
1 håndfuld friske basilikumblade, hakket
5 stilke bladselleri, finthakket
2 små dåser koncentreret tomatpure
½ flaske rødvin
½ frisk, rød chili, uden kerner
2 løg, hakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1 spsk, friske rosmarinnåle, ahkket
1 spsk. friske timianblade
olie
groft salt, friskkværnet peber
1 brik mornaysauce
et par håndfulde revet mozzarella
lidt frisk, revet parmesan
et nip sukker
lasagneplader
Fremgangsmåde
Varm olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg, timian, rosmarin og basilikum. Kom hakket kød ved og steg, til det begynder at tage farve. Kom bacon i og lad det svitse med. Kom bladselleri i og lad dem stege med kort. Tilsæt tomatpure og rødvin, sammen med ca. 1 kop vand. Krydr med salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Kom den hele, halve chili chili i. Skru ned, læg låg på og lad der simre i ca. 45 minutter. Fisk chilien op.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Læg kødsovs lagvis med mornaysauce og lasagneplader. Start med lidt mornaysauce, så kødsauce, lasagneplader osv. Bland de 2 slags ost og sæt i ovnen i ca. ½ time.